Trechtweg 10 A
3945 PL Cothen

Zonneboiler

Gaat u graag slim om met de energie die aanwezig is in ons land? Als vooruitstrevend installatiebedrijf informeren wij u graag over de mogelijkheden. Wat dacht u van gratis energie om bijvoorbeeld uw badkamer of keuken te voorzien van warm water. De zon voorziet ons van deze gratis energie, eigenlijk moet hier gesteld worden dat er teveel van deze gratis energie verloren gaat. In Nederland, wat u wellicht niet zou verwachten, wordt ruim 40 keer teveel energie door de zon geproduceerd. Er kan geconcludeerd worden dat deze energie verloren gaat als wij daar niks mee doen. Wij hebben hier een oplossing voor: de zonneboiler.

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een systeem dat bestaat uit een voorraadvat en een zonnecollector. Heel eenvoudig gesteld is het niets anders dan een systeem dat op basis van daglicht van de zon het voorraadvat van warm water kan voorzien. De werking is iets minder eenvoudig, onderstaand krijgt u een korte toelichting.

De werking van een zonneboiler

De zonnecollector wordt op uw dak gemonteerd, deze collector bevat een vloeistof die door daglicht opgewarmd kan worden. Doordat deze vloeistof in een gesloten systeem door de collector en het voorraadvat gepompt wordt is het mogelijk om water te verwarmen. Een zonneboiler werkt ook als de zon niet schijnt. Door de plaatsing van een warmtewisselaar tussen het voorraadvat en de leidingen die door uw huis of bedrijfspand lopen is het mogelijk om ook daadwerkelijk warmwater te leveren aan deze ruimtes. Mocht de temperatuur van het geleverde warm water niet toereikend zijn dan is het mogelijk om met uw huidige cv-ketel het warme water na te verwarmen.

Investering, besparing en terugverdientijd

De investering die u voor een zonneboiler over moet hebben is afhankelijk van de capaciteit die uw huishouden of bedrijf nodig heeft. Dit is eenvoudig na te gaan door uw huidige verbruik in kaart te brengen. Hoe meer zonnecollectoren u plaats hoe groter het voorraadvat moet zijn, het is u wel aan te raden dit goed af te stemmen. Overcapaciteit is zonde maar warm water is vaak niet voldoende aanwezig. De opbrengst en dus de besparing van een zonneboiler is optimaal wanneer deze onder de juiste condities geplaatst kan worden. De levensduur van een zonneboiler systeem wordt langer terwijl bij stijgende energieprijzen de terugverdientijd steeds lager wordt. Het is mogelijk om met een relatief lage investering een groot voordeel te gaan behalen. Laat u adviseren door een specialist en vraag een offerte op maat aan om te zien hoeveel voordeel het u kan opleveren.

Plaatsen zonneboiler timelapse

Solvis Zonnesystemen.

De thermisch gelaagde opslag is het hart van de SolvisMax. Het is een krachtig hart, want we hebben iets heel bijzonders ontworpen – de gepatenteerde drielaagse thermische opslag.

De drielaagse thermische opslag maakt gebruik van fysische eigenschappen van warm en koud water. Het afgekoelde verwarmingswater stroomt naar het onderste deel van de opslageenheid, wordt weer warm en stijgt op. In het middendeel wordt het verzameld – met de optimale aanvoertemperatuur voor de verwarming. Echt heet word het water pas in het bovenste deel van de eenheid. Met warmwater-, verwarmings- en zonneenergiebuffer staan u wel drieopslag functies ter beschikking. Op het bovenste bereik van de thermisch gelaagde opslag is de warmtewisselaar aangesloten. Hier stroomt het hete opslagwater langs het verse drinkwater en verwarmt het – exact de vastgelegde hoeveelheid en temperatuur. Als u de kraan opendraait, stroomt steeds weer vers, heet water uit de leiding – voor een goed gevoelonder de douche en in het bad. De SolvisMax combineert verwarming en warm water in één toestel. Zo bespaart u tot 50 procent energiekosten. En u heeft een eenvoudig te bedienen regelaar voor het hele systeem.  Uw voordeel: De SolvisMax kan ook bij u heel eenvoudig worden gemonteerd. En kan natuurlijk nog worden uitgebreid. Zo wordt de zuinigste ketel ter wereld snel en eenvoudig ook nog het beste zonneenergieverwarmingssysteem op de markt. Met de SolvisMax kiest u voor het beste hybride verwarmingssysteem.